Katarina Lycken Rüter ny projektledare

Författarna och projektledarna Katarina Lycken Rüter och Annelie Drewsen på Nobelbiblioteket.

I september 2023 startar årets arbete med Nobel i Rinkeby och Tensta. Läraren och författaren Katarina Lycken Rüter är ny projektledare, och kommer tillsammans med Annelie Drewsen att driva det skapande och pedagogiska arbetet tillsammans med barn och ungdomar i Rinkeby och Tensta. Gunilla Lundgren fortsätter att arbeta med delar av projektet samt som senior rådgivare.

Katarina Lycken Rüter är gymnasielärare i svenska och religion på Anna Whitlocks gymnasium. År 2020 belönades hon med Svenska Akademiens svensklärarpris. Hon är även verksam som författare av läromedel och lättlästa faktaböcker. 

– Jag ser verkligen fram mot att få tänka med elever i olika åldrar kring kreativitet, nyfikenhet och vetgirighet – det Nobelpriset på många sätt handlar om, säger Katarina. 

Nobel i Rinkeby startade 1988 av författaren Gunilla Lundgren och konstvetaren Elly Berg. Sedan 2019 ingår även stadsdelen Tensta. Åren 2019–2022 drev Gunilla Lundgren och Annelie Drewsen arbetet tillsammans. Gunilla Lundgren fortsätter att verka som medarbetare och senior rådgivare. Läs mer om Nobel i Rinkeby och Tensta genom åren i vårt digitala arkiv.